De Doemaarwatjes

DoeMaarWatjes_orgineelDe Doemaarwatjes is een toneelgroepje voor mensen met een beperking.

Op 1 oktober 2007 is dit toneelgroepje opgericht. Het clubje bestond toen uit 5 spelers. Van de allereerste lesavond hebben we nog een paar foto’s die Debbie gemaakt heeft. Deze foto’s kunt u bekijken op de pagina “Foto’s van de Deoemaarwatjes”.
De allereerste voorstelling “Autorijschool Pieternel Bots” is opgevoerd tijdens de Sinterklaasviering op 24 november 2007 op “De Klup”. Daarna zijn ze begonnen met het repeteren voor een avondvullende voorstelling “Een Sprookje?” die door de groep zelf is geschreven.
Het stuk is opgevoerd op 10 en 11 januari 2009 en de groep bestond toen uit 8 spelers.
Het volgende avondvullende stuk is, door omstandigheden, pas opgevoerd op 2 en 3 juni 2013. Dat was het stuk “De Doemaarwatjes gaan 3D” . De groep bestond toen uit 9 spelers. Ook dit stuk is weer door de groep geschreven en had zeer veel succes.
Het derde avondvullende stuk, ook weer door de groep geschreven, was “De Doemaarwatjes gaan op vakantie” Dit stuk is opgevoerd op 27, 28 en 29 juni 2015. Voor drie volle zalen had de groep weer veel succes.
Intussen bestaat de groep uit 12 spelers en zijn ze al druk aan het repeteren voor de uitvoering van 2018.

Je kunt de Doemaarwatjes bereiken via doemaarwatjes@eigenwijsheusden.nl of 073 8505991 / 06 30104337. Je bereikt dan Bert Sperber.

 

Hieronder lees je alle nieuwsberichten van de Doemaarwatjes.Winnaars fotowedstrijd truckersdag 2019

Op 6 mei werden de prijzen uitgereikt van de fotowedstrijd van Truckersdag 2019.

 

Zie ook het bericht op de site van En-Route, waar de winnende foto's te zien zijn: En-Route

 

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Truckersdag 2019

AL 30 JAAR BIJZONDER VOOR ELKAAR !!!

Zaterdag 13 April slingerde een drie kilometer lange stoet van ruim 110 vrachtwagens twee keer door de kernen van onze gemeente Heusden. Rond 7.00 uur waren de eerste trucks al aanwezig op bedrijvenpark Het Hoog. Vanaf 8.00 uur kwamen ook de VIPS en de verkeersregelaars/motorrijders aan. Bij onze gastheer Ottobock Equipment was alles al in gereedheid gebracht en werden onder het genot van een kopje koffie met de traditionele stroopwafels, koppels van VIP en Trucker gemaakt.

Voor het officiële startsein kwamen onze VIPS, de truckers, de motorrijders en de vele vrijwilligers op het parkeerterrein van Ottobock bijeen waar onze burgemeester Willemijn van Hees samen met de jarige VIP Django en Daniëlle het lint doorknipten.

Na een eerste harde toeter, er zullen er urenlang nog meerdere volgen, vertrekt het konvooi precies volgens schema om 10.00 uur. Velen zullen vanaf dat tijdstip hebben genoten van de meer-tonige hoorns die onze truckers op deze dag mochten gebruiken. Na een vlekkeloze rit waarbij Haarsteeg, Vlijmen, Drunen, Elshout, Heusden, Engelen en Den Bosch werden aangedaan kwamen alle gasten veilig aan bij de Brabanthallen.

Na de lunch en een spetterend optreden door Mad Science werden de VIPS weer door hun trucker meegenomen om in de vrachtwagen plaats te nemen. Het konvooi kwam exact op 14.00 uur weer op gang om via Den Bosch, Hedel, Ammerzoden, Wijk en Aalburg, Elshout, Vlijmen en Drunen bij De Ster in Nieuwkuijk te eindigen. Onder begeleiding van muziek door ‘t Rammeltammel stapten alle VIPS weer uit de vrachtwagens en werden veilig begeleid naar de ingang van de Ster. De truckers gaan hun wagens thuisbrengen en de motorrijders melden zich af bij de organisatie.

Intussen is het feest voor de VIPS binnen al begonnen. Met een muziekje, een koffietafel, de trekking van de loterij en veel gezelligheid vliegt de tijd en zien we de truckers en motorrijders rond 19.00 uur weer aanschuiven. Het avondprogramma is op stoom en met artiesten als Remco Drijver, De Dorini en René Schuurmans een line-up waar velen jaloers op kunnen zijn. Alle artiesten hebben veel oog voor de doelgroep en het podium is dan ook geen moment leeg geweest. Na deze geweldige dag werden de VIPS rond 21.30 uur weer opgehaald. Met de truckers, motorrijders en vrijwilligers wordt nog even nagekaart waarna rond 23.00 uur Nieuwkuijk weer rustig wordt en een prachtige jubileumeditie van de Truckersdag Vlijmen is afgesloten.

Tot volgend jaar: zaterdag 18 april 2020, dan wordt de 31e truckersdag georganiseerd door de Stichting En Route in samenwerking met de Stichting Eigenwijs.

Op de site van En-route link staan ook heel veel mooie foto's.

 

1 reactie


Nieuwjaars receptie

7 Januari hebben we een erg gezellige nieuwjaarsreceptie gehad. Op deze druk bezochte receptie waren bovendien erg veel vrienden en bekenden van onze stichting. Natuurlijk hebben we een dronk uitgebracht op het nieuwe jaar.

Deze avond werd muzikaal omlijst door de Melodiva's uit 's-Hertogenbosch. Deze dames brachten heerlijke muziek waarbij meegezongen en gedanst werd.

Daarnaast hebben we Gert-Jan van Rooij bedankt voor het geheel belangeloos beschikbaar stellen van De Ster bij het recente optreden van onze DoeMaarWatjes. (zie eerder bericht) Gert-Jan hartelijk bedankt!

Tot slot hebben we voor het eerst onze jubilarissen in zonnetje gezet. Omdat dit de eerste keer was dat we dit gedaan hebben, waren er een heleboel jubilarissen en wel in de volgende categorieën:

  • 12,5 jaar, dus meer dan 12,5 lid van onze stichting (of van de voorgangers) maar nog geen 25 jaar;

  • 25 jaar, dus meer dan 25 jaar lid;

  • 40 jaar en zelfs 50 jaar lid.

Alle jubilarissen nogmaals gefeliciteerd. In het bijzonder natuurlijk Riny met haar robijnen 40 jarig jubileum en Henk met zijn gouden 50 jarig jubileum.

 

Als kers op de taart hebben we ook een mooie cheque ontvangen van het Pietenkoor.

De andere foto's zijn hier terug te vinden.

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Sinterklaas 2018

Natuurlijk heeft Sinterklaas ons ook dit jaar weer niet overgeslagen. De foto's van deze mooie avond zijn terug te vinden via onze site.

 

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Recensie Heusdense Courant

Voor wie het nog niet gelezen had, in de Heusdense Courant staat een mooie recensie over de voorstelling van de DoeMaarWatjes.    

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Voorstelling DoeMaarWatjes

Wat hebben we allemaal genoten van de voorstelling van onze DoeMaarWatjes. Op 27, 28 en 29 Oktober was 3 maal de grote zaal van "de Ster" helemaal vol, dat was echt genieten!! Wat een spelers: stuk voor stuk talenten en wat een mooi en leuk stuk!

Deze mooie voorstelling was niet mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers. Speciaal willen we noemen Gert-Jan en Jorine van Rooij van "de Ster" voor het beschikbaar stellen van de zaal en de geweldige begeleiders van de DoeMaarWatjes: Bert Sperber, Lia van Korven en Marij van de Ven. Die weer geweldig ondersteund zijn door Mario Blitz, Antoon van Alebeek en Arno de Bie vanuit de techniek. Je kunt meer foto's bekijken, via de fotopagina van de DoeMaarWatjes.

 

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Gouwe Knotwilg

De Gouwe Knotwilg 2018 is uitgereikt aan Bert Sperber voor al zijn verdiensten.

Bert Gefeliciteerd!!

   

 

1 reactie


Carnaval 2017

Op zaterdag 25 februari is het weer Carnaval in de Harmonie, voor meer informatie zie het bericht hieronder van Laurie en Karin. Iedereen is van harte welkom. Alaaf! Alaaff!! Poster

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Kerstviering 2016

De kerstviering 2016 was weer een groot succes. We werden verrast door een mooie voorstelling van onze eigen DoeMaarWatjes, die een echte kerstvoorstelling hadden en in het 2e gedeelte van de avond was er voor iedereen een leuk cadeautje bij de kerst bingo. Hierbij een kort filmpje van deze leuke en vrolijke voorstelling. 20161220-doemaarwatjes-kerstvoorstelling Fijne feestdagen iedereen! 2016-fijne-feestdagen

1 reactie


Ons Clubke

Afgelopen vrijdag waren wij te zien op HTR, TV kanaal 42. In de serie "Ons Clubke" is een mooie reportage gemaakt van onze stichting. Dit geeft een mooi beeld van onze stichting, wat we doen, waar we voor staan. Voor wie deze uitzending gemist heeft, kun je hem toch nog terug zien via: HTR TV gemist. htr    

1 reactie