De Klup

Op De Klup zijn er iedere maandagavond ongeveer 65 deelnemers bezig met handwerken, puzzelen, schilderen, houtbewerken en nog veel meer. Dit alles onder begeleiding van zo’n 20 vrijwilligers. Op deze avonden wordt er onder anderen ook gewerkt aan de decorstukken voor de toneel-uitvoering van “De DoeMaarWatjes”.

Je kunt De Klub bereiken via info@eigenwijsheusden.nl of 073 511 40 90 (alleen bereikbaar tijdens clubavonden)

 

Agenda voor De Klup 2016/2017

05 November Optreden decibellen (Besloten)
19 November Sint Nicolaas-avond
21 November Géén club
28 November Kup avond
05 December Géén club
12 December Kerstversiering maken
19 December Kerstviering
20 December t/m 08 Januari Kerstvakantie
09 Januari Nieuwjaarsbijeenkomst
25 Februari Carnavalsmiddag
08 april  Truckersdag
17 April Tweede Paasdag  Géén club

Hieronder lees je alle nieuwsberichten van de Klup.


 


Winnaars fotowedstrijd truckersdag 2019

Op 6 mei werden de prijzen uitgereikt van de fotowedstrijd van Truckersdag 2019.

 

Zie ook het bericht op de site van En-Route, waar de winnende foto's te zien zijn: En-Route

 

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Truckersdag 2019

AL 30 JAAR BIJZONDER VOOR ELKAAR !!!

Zaterdag 13 April slingerde een drie kilometer lange stoet van ruim 110 vrachtwagens twee keer door de kernen van onze gemeente Heusden. Rond 7.00 uur waren de eerste trucks al aanwezig op bedrijvenpark Het Hoog. Vanaf 8.00 uur kwamen ook de VIPS en de verkeersregelaars/motorrijders aan. Bij onze gastheer Ottobock Equipment was alles al in gereedheid gebracht en werden onder het genot van een kopje koffie met de traditionele stroopwafels, koppels van VIP en Trucker gemaakt.

Voor het officiële startsein kwamen onze VIPS, de truckers, de motorrijders en de vele vrijwilligers op het parkeerterrein van Ottobock bijeen waar onze burgemeester Willemijn van Hees samen met de jarige VIP Django en Daniëlle het lint doorknipten.

Na een eerste harde toeter, er zullen er urenlang nog meerdere volgen, vertrekt het konvooi precies volgens schema om 10.00 uur. Velen zullen vanaf dat tijdstip hebben genoten van de meer-tonige hoorns die onze truckers op deze dag mochten gebruiken. Na een vlekkeloze rit waarbij Haarsteeg, Vlijmen, Drunen, Elshout, Heusden, Engelen en Den Bosch werden aangedaan kwamen alle gasten veilig aan bij de Brabanthallen.

Na de lunch en een spetterend optreden door Mad Science werden de VIPS weer door hun trucker meegenomen om in de vrachtwagen plaats te nemen. Het konvooi kwam exact op 14.00 uur weer op gang om via Den Bosch, Hedel, Ammerzoden, Wijk en Aalburg, Elshout, Vlijmen en Drunen bij De Ster in Nieuwkuijk te eindigen. Onder begeleiding van muziek door ‘t Rammeltammel stapten alle VIPS weer uit de vrachtwagens en werden veilig begeleid naar de ingang van de Ster. De truckers gaan hun wagens thuisbrengen en de motorrijders melden zich af bij de organisatie.

Intussen is het feest voor de VIPS binnen al begonnen. Met een muziekje, een koffietafel, de trekking van de loterij en veel gezelligheid vliegt de tijd en zien we de truckers en motorrijders rond 19.00 uur weer aanschuiven. Het avondprogramma is op stoom en met artiesten als Remco Drijver, De Dorini en René Schuurmans een line-up waar velen jaloers op kunnen zijn. Alle artiesten hebben veel oog voor de doelgroep en het podium is dan ook geen moment leeg geweest. Na deze geweldige dag werden de VIPS rond 21.30 uur weer opgehaald. Met de truckers, motorrijders en vrijwilligers wordt nog even nagekaart waarna rond 23.00 uur Nieuwkuijk weer rustig wordt en een prachtige jubileumeditie van de Truckersdag Vlijmen is afgesloten.

Tot volgend jaar: zaterdag 18 april 2020, dan wordt de 31e truckersdag georganiseerd door de Stichting En Route in samenwerking met de Stichting Eigenwijs.

Op de site van En-route link staan ook heel veel mooie foto's.

 

1 reactie


Nieuwjaars receptie

7 Januari hebben we een erg gezellige nieuwjaarsreceptie gehad. Op deze druk bezochte receptie waren bovendien erg veel vrienden en bekenden van onze stichting. Natuurlijk hebben we een dronk uitgebracht op het nieuwe jaar.

Deze avond werd muzikaal omlijst door de Melodiva's uit 's-Hertogenbosch. Deze dames brachten heerlijke muziek waarbij meegezongen en gedanst werd.

Daarnaast hebben we Gert-Jan van Rooij bedankt voor het geheel belangeloos beschikbaar stellen van De Ster bij het recente optreden van onze DoeMaarWatjes. (zie eerder bericht) Gert-Jan hartelijk bedankt!

Tot slot hebben we voor het eerst onze jubilarissen in zonnetje gezet. Omdat dit de eerste keer was dat we dit gedaan hebben, waren er een heleboel jubilarissen en wel in de volgende categorieën:

  • 12,5 jaar, dus meer dan 12,5 lid van onze stichting (of van de voorgangers) maar nog geen 25 jaar;

  • 25 jaar, dus meer dan 25 jaar lid;

  • 40 jaar en zelfs 50 jaar lid.

Alle jubilarissen nogmaals gefeliciteerd. In het bijzonder natuurlijk Riny met haar robijnen 40 jarig jubileum en Henk met zijn gouden 50 jarig jubileum.

 

Als kers op de taart hebben we ook een mooie cheque ontvangen van het Pietenkoor.

De andere foto's zijn hier terug te vinden.

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Sinterklaas 2018

Natuurlijk heeft Sinterklaas ons ook dit jaar weer niet overgeslagen. De foto's van deze mooie avond zijn terug te vinden via onze site.

 

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Opbrengst Optocht Haorendam

Op 5 Maart heeft stichting Eigen-Wijs deze mooie cheque in ontvangst genomen. Als dank voor onze medewerking bij de optocht in Haorendam. Haorendam dank je wel voor deze mooie cheque!

Ook een dank aan degene die hierbij hun steentje hebben bijgedragen: Heidi van der Velden, Ine van den Brandt, Caspar van den Brandt, Tonny Koks, Frans Broeren, Aai Kuys en Lauri van Ruremonde. Daarnaast hebben we ook hulp gehad van Kees Verschure, Jan de Vaan, Pieternel van Ruremonde, Lars van Ruremonde en Ton Kievits.

Allemaal hartelijk dank!!

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Kamp 2017

We hebben met een mooie groep weer erg genoten van het kamp 2017 op de locatie Zonnewende. De foto's kun je hier terugvinden.

1 reactie


Bijdrage Pietenkoor

Op een mooie maandag in Maart kregen we bezoek van John en Roy van het Pietenkoor. Door de vele optredens die het Pietenkoor gedaan hebben in de maanden November en December 2016, kwamen zij ons een fantastische bijdrage overhandigen van € 450,-. Met hun optredens hebben zij vele kinderharten blij gemaakt, maar ook wij allen zijn zeer vereerd met de overhandiging van dit bedrag. Lieve mensen van het Pietenkoor: dankjewel!!!

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Haorendam 2017

Afgelopen carnaval hebben wij geholpen als verkeers-vrijwilligers voor de optocht in Haorendam 2017. Zoals ieder jaar kunnen de toeschouwers een vrijwillige bijdrage geven voor de optocht. Vanwege onze inzet was de opbrengst vanuit carnaval Haorendam dit jaar voor ons. Prins Peer dun 1ste (maar dan in zijn burger kloffie) onthulde samen met Laurie een hele mooie cheque voor onze stichting.

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Carnaval 2017

Op zaterdag 25 februari is het weer Carnaval in de Harmonie, voor meer informatie zie het bericht hieronder van Laurie en Karin. Iedereen is van harte welkom. Alaaf! Alaaff!! Poster

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?


Ons Clubke

Afgelopen vrijdag waren wij te zien op HTR, TV kanaal 42. In de serie "Ons Clubke" is een mooie reportage gemaakt van onze stichting. Dit geeft een mooi beeld van onze stichting, wat we doen, waar we voor staan. Voor wie deze uitzending gemist heeft, kun je hem toch nog terug zien via: HTR TV gemist. htr    

1 reactie